Deze tarwesalade met asperges en ricotta is een heerlijke vegetarische salade die je prima als avondmaaltijd kunt eten. Het bijzondere van deze salade is dat de ricotta die erbij geserveerd is, wordt opgeklopt. Hierdoor krijg je een hele luchtige ricotta wat erg goed samengaat met de andere ingrediënten in de salade. De ricotta, hazelnoten en tarwe zorgen ook voor genoeg eiwitten in dit gerecht. En gegrilde groene asperges zijn zo lekker erbij.

 

Eiwitten

 

Sinds mijn gastric sleeve operatie zijn eiwitten erg belangrijk geworden voor mij. In vlees zitten de meeste eiwitten, maar als je een dag geen dierlijke eiwitten naar binnen krijgt, dan moet je ervoor zorgen dat je ze via andere voeding wel naar binnen krijgt.
In mijn blog: Vegetarische eiwitbronnen lees je alles hierover. Zo bevat bijvoorbeeld de tarwe, ricotta en noten lekker veel eiwitten. Maar ook groenten zoals de asperges leveren ook eiwitten, niet zoveel als vlees natuurlijk maar toch.
Zo zie je maar dat zo’n salade je toch nog voldoende eiwitten geeft zonder dat je vlees hoeft te eten.

 

Tarwe

 

Ik wilde een salade met farro maken en dacht dat ik dit nog op voorraad had, maar dat was niet zo. Wel zag ik dat ik nog tarwe had liggen. Een heel goed alternatief voor de farro.
Tarwe is een gezond product (tenzij je er niet tegen kan natuurlijk). Het bevat veel vitaminen en mineralen. In de hele korrel zitten de voedingsstoffen. De korrels hebben als goede eigenschap dat het eten beter wordt verteerd en deze voedingsstoffen goed opgenomen worden.
Daarnaast geeft het eten van de tarwekorrels een vol gevoel, waardoor je minder snel weer honger hebt.
Je zult hele tarwekorrels waarschijnlijk niet in jouw supermarkt vinden, maar wel in de Turkse supermarkt of biologische winkels.

 

Tips:

 

De tarwe en de asperges kan je ruim van tevoren (zelfs tot twee dagen toe) bereiden. Bewaar het goed afgesloten in de koelkast.
Het recept van de rozemarijnzout* vind je hier.
Mocht je nog wat tarwe over hebben, probeer dan ook deze lekkere Salade met tarwe, bietjes en feta.

 

 

Recept Tarwesalade met asperges en ricotta: