Aspergetijd! Ik ben gek op asperges en probeer dan ook zoveel mogelijk recepten uit met asperges en deze Tempura van asperges is er een van.
Zin in nog meer asperges? Maak dan dit recept Asperges met gerookte zalm op roerei.
Aspergetijd! Ik ben gek op asperges en probeer dan ook zoveel mogelijk recepten uit met asperges en deze Tempura van asperges is er een van.
Zin in nog meer asperges? Maak dan dit recept Asperges met gerookte zalm op roerei.
Verhit de olie in een ruime pan tot 180 °C. Controleer de temperatuur met een keukenthermometer.
Schil ondertussen de witte asperges rondom met een dunschiller vanaf onder het kopje naar beneden. Breek de houtachtige onderkant af van alle asperges, snijd ze doormidden en snijd deze stukken in de lengte doormidden (dunne asperges hoeven niet doormidden gesneden te worden).
Meng de bloem, sesamzaad en wat zout in een schaal en roer het mineraalwater (of bier) erdoor tot er een (niet te dik) beslag ontstaat.
Haal de asperges door het beslag. Doe ze voorzichtig in de hete olie en bak ze in 2 min. goudbruin en gaar.
Neem de asperges met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Frituur de rest van de aspergestukjes in delen op dezelfde manier. Strooi er nog wat zout over.
Meng de yoghurt met de zoete chilisaus.
Serveer direct met de saus.