Zoet, zuur en een klein beetje pit heeft dit gerecht. Daarbij is het nog snel te maken, een ideaal gerecht voor een doordeweekse dag. Je kunt natuurlijk kant-en-klare teriyaki saus kopen, maar zelf maken is net zo leuk en veel lekkerder. Dus probeer snel eens deze heerlijke Teriyaki zalm met roergebakken bimi.

 

Als je nog nooit vis bereid hebt omdat je het niet durfde, probeer dan eens deze zalm. Doordat de zalm verder gaart in de marinade, kan de vis eigenlijk niet mislukken.

 

Bimi wordt ook wel aspergebroccoli genoemd, ik vind het een heerlijke groente, vooral om te roerbakken is het ideaal. Als je wilt kan je de bimi vooraf nog even blancheren, maar dat hoeft niet. Het is lekker dat de groente nog een beetje knapperig blijft na het roerbakken. Natuurlijk kan je ook een andere groente of een zak Aziatische wokgroente gebruiken bij deze zalm als jij dit makkelijker vindt.

 

Teriyaki

 

Teriyaki is een van oorsprong Japanse marinade waarin vis of vlees gebakken wordt. Door deze marinade krijgt het gerecht een speciale glans. Teri betekent glans en yaki betekent bakken of grillen. Meestal wordt vis gebruikt voor deze marinade, maar vooral de kip teriyaki is ook een bekend gerecht bij ons.
De marinade wordt gemaakt van sojasaus, mirin (rijstwijn) en suiker. De vis wordt eerst hierin gemarineerd en daarna wordt de marinade ingekookt waardoor de vis gaat glanzen. Door de suiker erin, kan het snel aanbranden, let daar wel op. Dus niet op te hoog vuur bakken.

 

Ik heb nog een heerlijke vis met deze marinade voor jullie, namelijk een Teriyaki kabeljauw met bonensalade. Probeer die ook eens!

 

Recept Teriyaki zalm met roergebakken bimi: