Thaise Massaman Curry met Kip

Deze Thaise curry is pittig en rijk van smaak. Dus als je van spicy houdt, dan is dit echt iets voor jou. Natuurlijk kan je echt zo pittig of mild maken als je zelf wilt, gebruik dan meer of minder rode peper in het gerecht. De curry kan bereid worden met rund, lamsvlees, eend of ook vegetarisch met tofu en/of groenten. Dit is een Thaise Massaman curry met kip.

Ik heb de curry pasta zelf gemaakt, hierdoor is de ingrediëntenlijst aardig lang geworden. Heb je geen zin om de pasta zelf te maken, koop dan een zakje kant-en-klare pasta. Maar zelfgemaakt is natuurlijk wel lekkerder.
Deze zelfgemaakte pasta is genoeg voor 2 gerechten. Je kunt de rest goed afgesloten ongeveer 2-3 weken bewaren in de koelkast of vries het in voor een volgende keer.

Massaman curry wordt vaak met rijst geserveerd, maar omdat er al aardappel in zit vind ik dat persoonlijk niet nodig.
Ik heb kipdijfilets gebruikt maar je kunt ook kipfilets gebruiken.

Thaise gerechten

Heb je nu de Thaise smaken te pakken, maak dan ook eens deze heerlijke:

  1. Thaise noedels met kip
  2. Thaise Pad Thai
  3. Thaise groene mango salade

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

Recept Thaise Massaman Curry met Kip:

Thaise Massaman curry met kip. Houd je van de Thaise pittige smaken, maak dan deze heerlijke kruidige en spicy Massaman curry.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Thais
Porties personen

Ingrediënten
  

  • #curry pasta#
  • 6 kardamompeulen, zaadjes ervan
  • 1 el komijnzaadjes
  • 1 el 5 spicekruiden
  • 1 tl chilivlokken
  • 2 el arachideolie
  • 25 gr pinda's
  • 5 knoflookteentjes
  • 2 el sereh
  • 3 cm verse gember, geraspt
  • 2 el vissaus
  • 2 el palmsuiker
  • 2 el water
  • 2 el arachideolie
  • 1 ui, in dunne ringen
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 500 gr kipfilets, in blokjes
  • 3 vastkokende aardappelen, in blokjes
  • 300 gr sperziebonen, schoongemaakt
  • 1 blik (400 ml) kokosmelk
  • verse koriander
  • 4 el pinda's

Instructies
 

  • Maak eerst de curry pasta: verhit hiervoor een koekenpan op matig vuur. Doe hierin de kardamomzaadjes, komijnzaadjes, 5 spicekruiden en chilivlokken. Rooster dit 1 minuutje.
  • Doe de kruiden in een vijzel en stamp dit fijn. Doe de kruiden dan in een keukenmachine of blender samen met de overige ingrediënten voor de pasta en maal tot een smeuïg mengsel.
  • Verhit een scheut olie in een braadpan en fruit hierin de ui met de rode peper aan. Bak nu de blokjes kip mee in de pan op hoog vuur.
  • Doe nu de helft van de curry pasta erbij en bak dit nog 2 minuutjes goed roerend mee.
  • Doe de aardappelen, boontjes en kokosmelk erbij en breng aan de kook.
  • Leg een deksel op de pan en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken tot het vlees gaar is en de aardappelblokjes zacht geworden zijn.
  • Serveer de curry in een kom en garneer met korianderblaadjes en gehakte pinda's.
  • Je kunt er eventueel nog witte rijst bij serveren.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating