Deze Thaise curry is pittig en rijk van smaak. Dus als je van spicy houdt, dan is dit echt iets voor jou. Natuurlijk kan je echt zo pittig of mild maken als je zelf wilt, gebruik dan meer of minder rode peper in het gerecht. De curry kan bereid worden met rund, lamsvlees, eend of ook vegetarisch met tofu en/of groenten. Dit is een Thaise Massaman curry met kip.

 

Ik heb de curry pasta zelf gemaakt, hierdoor is de ingrediëntenlijst aardig lang geworden. Heb je geen zin om de pasta zelf te maken, koop dan een zakje kant-en-klare pasta. Maar zelfgemaakt is natuurlijk wel lekkerder.
Deze zelfgemaakte pasta is genoeg voor 2 gerechten. Je kunt de rest goed afgesloten ongeveer 2-3 weken bewaren in de koelkast of vries het in voor een volgende keer.

 

Massaman curry wordt vaak met rijst geserveerd, maar omdat er al aardappel in zit vind ik dat persoonlijk niet nodig.
Ik heb kipdijfilets gebruikt maar je kunt ook kipfilets gebruiken.

 

Thaise gerechten

 

Heb je nu de Thaise smaken te pakken, maak dan ook eens deze heerlijke Thaise noedels met kip.