Deze Thaise orzotto met kip is een echt fusion gerecht. Ik denk niet dat ze in Thailand orzo of orzotto kennen, vandaar de fusion. Het is weer zo’n makkelijk eenpansgerecht, ideaal voor een doordeweekse dag.

Thaise orzotto met kip

 

Orzo

 

Ik ben gek op orzo. Deze pasta lijkt heel erg op rijstkorrels, maar het is dus echt een pastasoort. Als je het kookt wordt het ook zo lekker romig, daarom vind ik het zo lekker denk ik. Je kunt orzo in soepen gebruiken, er een salade van maken of een orzotto. Orzotto is dus een soort risotto maar dan gemaakt van orzo pasta.

 

Orzo wordt vooral in de Italiaanse, Turkse, Griekse en Arabische keuken gebruikt. Ik koop meestal een grote zak hiervan bij mijn Turkse winkel, maar je kunt het ook in de grote of biologische supermarkten vinden. Vaak onder de naam Riso.
In Italie wordt het klassiek in soepen gegeten, vergelijk het met onze vermicelli.
In de Griekse keuken wordt er pilav van gemaakt. En in de Midden-Oosterse keuken wordt couscous ook vaak vervangen door deze heerlijke pastasoort.

 

Het voordeel om het te vervangen voor de risotto rijst, is dat orzo veel sneller gaar is. Dus als je haast hebt en je wilt een risotto maken die echt niet mislukken kan, maak dan een orzotto.
Je kunt diverse recepten met orzo erin vinden op de site. Zoek ze maar eens op onder Ingrediënt. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze super simpel te maken maar o zo smakelijke Orzotto Cacio e Pepe of Rode bieten orzotto met balsamico. Probeer dat ook eens.

 

Currypasta

 

Voor de rode curry gebruik ik meestal het potje Milde Curry* van Patak’s. Het handige van deze potjes is, dat als je een lepel eruit gehaald hebt, je het potje afsluit en in de koelkast zet. Daar is het een hele lang tijd houdbaar.
Deze pasta wordt gemaakt zonder kunstmatige kleur-, smaakstoffen en conserveermiddelen.
De currypasta geeft lekker veel smaak aan dit gerecht. Het kan toch wel pittig zijn, gebruik daarom niet teveel ervan.

 

Tip:

 

Mocht je nou nergens limoenblaadjes kunnen vinden, gebruik dan sereh poeder of de rasp van een limoen hiervoor in de plaats.

 

 

Recept Thaise orzotto met kip: