Het wordt alweer wat frisser, tijd voor een lekkere soep. Een pittige soep voor koude dagen en comfortfood in een bowl met een kick van de rode currypoeder en lekker romig door de kokosmelk. Als je van pittig houdt, maak dan deze Thaise pompoen soep met kokosmelk en je warmt vanzelf weer op.

 

Ik heb Thai Red Curry poeder van Jonnie Boer gebruikt als smaakmaker, maar je kunt ook een rode currypasta hiervoor gebruiken. En uiteraard kan je het zo pittig maken als je zelf wilt. Begin eerst met een theelepeltje van de curry poeder of pasta en voeg eventueel nog een lepeltje toe als je het wat pittiger wilt hebben.
Pas wel op met de Sriracha….dat rode goedje is echt spicy! Dus gebruik maar een paar druppeltjes ervan.

 

Als je groentebouillon gebruikt, kunnen de vegetariërs ook meegenieten van de soep. Maar je kunt ook kippenbouillon gebruiken.

 

Naanbrood erbij

 

Serveer er lekkere naanbroden bij. Eventueel zelfgemaakte (nog lekkerder). Het recept voor naanbrood kan je hier vinden.