Soms als ik alleen thuis ben, heb ik niet zo zin om uitgebreid te koken voor mezelf. Dan maak ik wel iets lekkers maar iets wat snel klaar is en makkelijk te maken. Zo maakte ik bijvoorbeeld deze Toast met avocado, spiegelei en paprikaolie voor mezelf op een avond. Natuurlijk ook lekker als lunch of misschien zelfs als ontbijt.

 

Brood

 

Gebruik voor deze toast een lekkere grote zuurdesem boterham. Koop een heel brood bij de bakker en snijd deze zelf in dikke plakken.
Als dit niet in jouw broodrooster past, rooster hem dan onder de grill van je oven of rooster het in een droge koekenpan.

 

Gerookte paprikapoeder

 

Ik ben gek op de smaak van gerookte paprikapoeder. In Spanje heet dit Pimenton. Je kunt dit niet vergelijken met gewone paprikapoeder. De gerookte paprikapoeder heeft een echte rooksmaak en brengt daardoor je gerecht goed op smaak. Je hebt diverse soorten gerookte paprikapoeder, namelijk Dulce en Picante. De dulce is een beetje zoet en de picante is natuurlijk pittig. Je vind ze in de meeste supermarkten. Vaak zitten ze in een rood blikje.
Ik ben een soort verslaafd aan dit goedje en gebruik het dan ook veel in mijn recepten. Dus snel zo’n blikje met dat rode goedje kopen en lekker overal op strooien.
Behalve dat het dit ei heel veel smaak geeft, is het ook heerlijk om over frietjes te strooien. Heerlijk in bijvoorbeeld deze Chili con Carne of in deze Gemengde bonenschotel met worst.
Gebruik het in Spaanse en Mexicaanse gerechten en dan creƫer je een lekkere pit erin.

Perfect gebakken spiegelei

 

Door het ei in lekker veel olijfolie te bakken, krijg je een perfect gebakken eitje. Door de olie kan het ei niet in de pan blijven plakken omdat het mooi ‘drijft’ op de olie. Zet het vuur eerst hoog en laat de olie goed warm worden, breek dan het ei erin en zet dan het vuur laag. Zodra het eiwit gestold is, is je eitje klaar.
Het voordeel van die olie is dat je dit weer kunt gebruiken om er deze heerlijke paprikaolie van te maken.

 

Recept Toast met avocado, spiegelei en paprikaolie: