Het lekkerste recept voor zelfgemaakte tomatensoep, gemaakt met geroosterde verse tomaten, knoflook, gekarameliseerde uien en optionele toevoegingen voor extra romigheid. Dit recept voor tomatensoep van geroosterde tomaten is vol van smaak en de beste manier om verse tomaten uit je tuin te gebruiken! Nadat je dit geprobeerd hebt, wil je nooit meer terug naar ingeblikt spul. Of maak deze makkelijke en smakelijke tomatensoep het als de tomaten volop in de aanbieding zijn.

 

Tomatensoep

 

Mijn favoriete recept voor geroosterde tomatensoep smaakt altijd zo fris en smaakvol en is gemakkelijk te maken met een handvol eenvoudige ingrediënten.
Einde seizoens-tomaten zijn momenteel overal in de tuinen en op boerenmarkten te vinden, wat betekent dat het tijd is om mijn favoriete recept voor geroosterde tomatensoep te maken!

 

Het bevat een korte en eenvoudige ingrediëntenlijst, inclusief een paar van mijn favoriete smaakmakers, plus welke variëteit aan kleine tot middelgrote tomaten je ook hebt die rijp zijn. Het is gemakkelijk te maken met minimale voorbereidingstijd. Het is van nature glutenvrij en veganistisch, al kun je er wel een scheutje room of wat crème fraîche aan toevoegen als je dat wilt.
En als je toevallig wat overgebleven brood bij de hand hebt, raad ik je ten zeerste aan om een lekkere tosti te maken voor bij je tomatensoep, wat altijd zo’n nostalgische en heerlijke combinatie is.

Tomatensoep van geroosterde tomaten

 

Tomaten

 

Volgens mij wordt het niet beter dan zelfgemaakte tomatensoep die is gemaakt met verse, rijpe seizoens-tomaten die zijn geroosterd tot ze onweerstaanbaar geconcentreerd en zoet zijn. Laten we dus het beste halen uit het tomatenseizoen nu het er nog is!

 

Ik vind dat geroosterde tomatensoep het lekkerst is als deze wordt gemaakt met variëteiten van kleine tot middelgrote tomaten, zoals kerstomaatjes, Roma-tomaten of trostomaten die worden geroosterd om te hebben smaak die bijzonder geconcentreerd en zoet is. De rijpheid van je tomaten zal hier ook het verschil maken, dus kies welke tomaten er het beste uitzien!

 

Meer tomatensoeprecepten

 

Ben je op zoek naar nog meer soeprecepten op basis van tomaten om dit seizoen te proberen? Hier zijn een paar van mijn favorieten:

Gazpacho
Chinese tomatensoep
Turkse tomatensoep met orzo
Witte kool, bonen en tomatensoep
Ravioli tomatensoep met balletjes

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Tomatensoep van geroosterde tomaten: