Deze tostada met gerookte kipsalade is een Mexicaans streetfood gerechtje. Knapperige minitortilla met gerookte kipsalade. Dit moet je echt eens maken. Alle smaken van Mexico gevangen in een salade. De gerookte kip geeft zijn specifieke smaak eraan, de avocado maakt het lekker romig, de tomaatjes en limoen geven frisheid eraan en de lente-ui, knoflook en rode peper een lekkere kick. Als dat geen Mexicaanse fiësta is, dan weet ik het niet meer!

 

Deze salade maak ik al jaren op feestjes en is altijd een groot succes. Maar het gekke was dat ik het recept nog niet op de site had staan. De salade is lekker op een tostada, maar ook met tortilla chips, op een toastje, stokbroodje of in een wrap. Een multifunctionele salade dus. En als je de volgende dag nog wat over hebt (wat ik niet denk), dan is het ook nog lekker op je boterham voor de lunch.

 

Tostada

 

Een tostada is een gefrituurde of gebakken Mexicaanse tortilla. De tostada vormt meestal de basis van gerechten waarop allerlei ingrediënten worden geserveerd. Men maakt een tostada meestal om wat ‘oudere’ tortilla’s te verwerken. Zoals wij doen met oud brood en daar een tosti van maken.
De tostada wordt belegd met o.a. een ceviche, of andere lekkernijen.
Wij zijn gek op de Mexicaanse keuken en houden wel van een beetje pittigheid. Deze keuken blinkt uit in een explosie van smaken. Ze noemen het ook de meest gevarieerde en smakelijkste keuken van de wereld.

 

Een chalupas lijkt een beetje op een tostada. Ook dit is een Mexicaans feestje op tafel. En ik heb een lekker recept hiervoor voor jullie, namelijk Chalupas met pulled kip. Ook maken? Dan vind je hier het recept.

 

Recept Tostada met gerookte kipsalade: