Als je gek bent op vis, maar je bereid het nooit thuis omdat je bang bent dat het niet lukt, dan heb ik een fool proof recept voor jou. Deze traybake Italiaanse kabeljauw is zo makkelijk te maken, dat iedereen het kan. Een complete maaltijd, vol van smaak, bereid op een bakplaat in de oven. Probeer het eens!

 

Traybake

 

Wat is een traybake? Het woord komt van baking tray, dit is bakplaat in het Engels. Een traybake is dus een eenpansgerecht gemaakt in de oven op een bakplaat. Je legt alles op de bakplaat en schuift het in de oven en die doet het werk voor jou. Heel makkelijk om te maken, geen vieze pannen en jij kunt ondertussen even iets anders toen. Een complete maaltijd uit de oven, hoe fijn is dat.

 

Voor dit gerecht heb ik de krieltjes van tevoren gekookt, maar eigenlijk waren het overgebleven gekookte krieltjes. En ik had kabeljauwhaasjes in de aanbieding gekocht en daar wilde ik weer eens iets anders van bereiden. De rest van de groenten snijd je en je legt alles op de bakplaat. Neem de groenten die jij lekker vindt. En als je hele kleine tomaatjes hebt, hoef je deze niet doormidden te snijden.
Bestrooi het met gedroogde Italiaanse kruiden, peper en zout voor een extra Italiaanse smaak.

 

Vis

 

Ik heb nu kabeljauwhaasjes genomen, maar je kunt natuurlijk ook een andere vissoort nemen zoals zalmfilet. Ik zou wel een wat dikker stukje vis nemen, anders is de vis eerder gaar dan de groenten. Door de vis in pancetta te wikkelen, krijg je extra smaak aan de vis en heeft het een lekker krokant jasje.
Mocht jij nou bang zijn om vis te bereiden, probeer deze traybake dan maar eens. De vis kan bijna niet mislukken.

 

En ik heb nog meer makkelijke visrecepten voor jou:

 

Vispotje van kabeljauwhaasjes en orzo is een heerlijk eenpansgerecht
Kokos tomaten curry met kabeljauw wordt ook in de oven bereid
Zalm in spinazie roomsaus wordt in een pan bereid
Oosters zalmpakketje uit de oven
En als laatste Grieks kabeljauwhaasje met citroen, die wordt ook in de oven bereid

 

Tips:

 

Als je geen pancetta kan vinden, neem dan ontbijtspek.
Ik heb het nu voor twee personen bereid, maar je kunt het natuurlijk voor veel meer personen maken.

 

 

Recept Traybake Italiaanse kabeljauw: