Deze trifle met mascarpone en Frangelico maak je voor een heel speciaal diner. Het is wel wat werk, maar dan serveer je ook wel iets spectaculairs. Om het helemaal feestelijk te maken, heb ik er wat sterretjes ingedaan bij het serveren. De oh’s en ah’s vliegen je om de oren!
Begin een dag van te voren met het maken van het hazelnoot schuim en de Frangelico gelei. Maak de trifle ruim van te voren, zodat deze kan opstijven in de koelkast. Je kunt de trifle zelfs een hele of halve dag van te voren maken, zet hem dan afgedekt weg in de koelkast.
De hazelnoot schuim schotsen en Frangelico gelei kan je zelfs twee dagen van te voren maken. Bewaar het schuim in een koektrommel en de gelei in de koelkast tot gebruik.

 

Frangelico

 

Nu vraag jij je waarschijnlijk af hoe ik tot dit dessert gekomen ben. Nou dat zal ik je vertellen. In november hebben wij (mijn zusjes en ik) mijn moeders verjaardag gevierd op Ibiza. Daar woont namelijk mijn broer en die kon niet naar Nederland komen om mijn moeders verjaardag te vieren. Op een middag gingen mijn zusjes boodschappen doen en kwamen met een fles Frangelico likeur thuis omdat ze zin hadden in iets lekkers bij de koffie. En lekker was dit! Nu bedachten ze ter plekke dat ik met de Kerst – wat we altijd bij mijn moeder vieren – een dessert moest maken met deze Frangelico. De volgende dag hebben wij gelijk maar weer 2 flessen gehaald en deze hebben we meegenomen naar Nederland. Ik droom vaak mijn recepten en ook zo dit dessert. In mijn dromen had ik het al gemaakt, maar nu nog voor het eggie. En wat denk je…alles lukte en proefde zoals ik het gedroomd had. Tada hierbij dan mijn droom recept voor jullie.

 

In plaats van eieren te scheiden en heel veel eigeel over te houden, heb ik een flesje Two Chicks eiwit gekocht (o.a. de koop bij AH). Als het hazelnoot schuim jou teveel werk lijkt, mag je van mij ook merengues uit de winkel gebruiken en deze bijvoorbeeld (vlak voor het serveren) verkruimelen op het dessert.
Ik heb voor dit dessert een grote glazen schaal van 23 centimeter doorsnee en ongeveer 13 centimeter diep gebruikt.

 

Trifle

 

En nog zo’n heel erg feestelijke dessert is deze Schwarzwalder Kirsch Trifle.