Ik ben niet gek op bier, maar deze tropische bier mocktail gaat er toch wel goed in op een warme dag. Een mocktail is een alcoholvrije cocktail en deze is gemaakt van een alcoholvrije biersoort met daarbij nog ananassap en een tropisch fruitsiroop. Serveer het ijskoud en je hebt een lekker verfrissend drankje voor een warme dag.

 

Mocktails

 

Zelfs zonder alcohol kan je heerlijke zomerse virgin cocktails oftewel mocktails maken. Ze zien er geweldig uit en smaken ook heerlijk. De alcoholvrije mocktails rukken op en zijn een prima alternatief als je geen alcohol wilt of kunt drinken.

 

Cocktails zijn mixdrankjes die uit minimaal drie verschillende delen bestaat. De basis is altijd een alcoholische drank gemengd met sappen en/of frisdranken. Bij mocktails wordt de alcohol weggelaten en dankzij de dankzij de ingrediënten zoals fruit, vruchtensappen of zelfs groentesappen kunnen mocktails niet alleen heerlijk zijn maar ook nog eens gezond. En je hebt geen kater als je er te veel van gedronken hebt.

 

Omdat de mocktails helemaal van deze tijd zijn, maken ze er in bars een waar feestje van. De kleurrijke drankjes worden in prachtige glazen geserveerd en gegarneerd zoals een cocktail. Vaak is het afgeleide van een echte mocktail, maar er worden ook veel nieuwe creaties bedacht.

 

En jij kunt dit ook heel goed thuis maken. Zorg ervoor dat je voldoende ijsblokjes in de vriezer hebt liggen en dat je mooie glazen in huis hebt. Tegenwoordig zijn er allerlei vruchtensiropen te koop die je kunt gebruiken voor een mocktail. Het merk Monin heeft zelfs siropen met de smaken van sterke dranken, zoals bijvoorbeeld Amaretto, Curaçao Blue, Mojito, Piña Colada, etc. Deze siropen zijn niet goedkoop, maar wel erg lekker. En zo vind je in de supermarkt ook allerlei andere siropen met de smaken van cocktails.

 

Radler

 

Ik heb dus naast een vruchtensap en siroop Radler 0.0 gebruikt. Deze alcoholvrije drank bestaat deels uit bier en deels limonade. Het is een verfrissende dorstlesser, ideaal voor een warme dag. Vroeger werd dit Shandy genoemd, toen werd bier handmatig met limonade gemengd, maar nu hebben we Radler. De Radler gemengd met de vruchtensap en siroop, maakt een heerlijke zomerse mocktail. Probeer het eens!

 

 

Recept Tropische bier mocktail: