Ik heb deze zalige Pallini Limoncello gekregen in de Foodybox van Kroon op het Werk. Limoncello is natuurlijk zomers heerlijk om zo en lekker ijskoud te drinken. Ik vind het vooral lekker na het eten. Maar je kunt er ook een te lekkere cocktail van maken. Deze tropische mango Limoncello cocktail is een frozen cocktail. Dit betekent dat het fruit – de mango in dit geval – bevroren verwerkt wordt in het drankje.

 

Frozen cocktails

 

Frozen cocktails of mocktails, ik ben er gek op als het erg warm is. Vandaar dat ik nu met de tropische dagen die we nu genieten in Nederland, een frozen cocktail in de strijd gooi. Je maakt dus eerst de rijpe mango schoon, snijdt het in blokjes en legt het een nachtje in de vriezer. Of je koopt van die handige bevroren blokjes mango bij de supermarkt, dat kan natuurlijk ook.

 

Je hebt wel een goede blender nodig die het bevroren fruit aankan. En dan kan je de meest lekkere frozen drankjes in elkaar flansen. Of het nu een daiquiri, margarita of een smoothie is, laat die blender maar draaien. Je hebt een paar ingrediënten nodig voor een frozen drankje en dat is sterke drank in de vorm van rum, tequila, vodka of een likeur. Vers bevroren fruit zoals mango, meloen, ananas, aardbeien, frambozen, bramen of kersen. Citrusvruchten voor een extra frisse kick en verse kruiden zoals munt, tijm of koriander.

 

En ik heb nog meer verrukkelijke frozen cocktails voor jullie. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Frozen watermeloen cooler of deze Frozen abrikozen rum cocktail? Klinkt niet verkeerd hè?

 

 

Recept Tropische mango Limoncello cocktail: