Vind je de kleur van deze Truffel aardappel en rode koolsoep niet prachtig? De kleur van de aardappelen zijn al zo mooi, donker paars …. heel bijzonder. De herfst is nu echt aangebroken en dit is de tijd voor hartverwarmende soepjes. En dit is er zeker een.

 

De truffelaardappel is een exclusieve aardappel die je niet altijd in de winkel zult zien liggen. Het is een vastkokende aardappel en de schil en vruchtvlees zijn paars. De schil is heel donker paars, dat de aardappel bijna zwart lijkt. Maar de binnenkant is prachtig paars met soms wat wit erin. De aardappel heet zo, omdat deze wel iets weg heeft van de truffel.

Je kunt deze aardappel koken, bakken, frituren, pureren en natuurlijk deze lekkere soep ervan maken. Ook is de aardappel heerlijk om in een salade te verwerken. Om de mooie kleur te behouden, kan je de aardappel het beste met schil en al koken en dan pas de schil verwijderen. Voor de soep heb ik hem uiteraard wel eerst geschild.

 

Chutney

 

Ik heb de soep geserveerd met een zelfgemaakte chutney van kweepeer met abrikozen. Je hoeft de soep niet te serveren met een chutney, maar het geeft wel een extra smaak aan de soep. Natuurlijk kan je ook een lekker potje chutney kopen. Wil je toch zelf de chutney maken, dan vind je hier het recept.