Ik wilde al zo lang deze Turkse pizza maken, maar op een of andere manier kwam het er niet van. Totdat Bianca van Stylishbeeld een 14-daagse foodchallenge Midden-Oosten had bedacht voor ons foodbloggers. Nu ben ik gek op deze keuken en dit was natuurlijk een goed excuus om eindelijk eens deze pizza te maken. Het is een Turkse pide met lamsgehakt en fetasaus geworden.

 

Turkse pide

 

Nu is pide een groot Turks plat luchtig brood. Ik zit me nu te bedenken dat ze dit misschien wel bedoelde. Nou daar waag ik mij niet aan, ben niet zo van het brood bakken (haha). Maar ik heb nog wel een heerlijk recept voor een Turks brood pizza met gegrilde groenten op de site staan. Ik ga ervan uit dat het om de Turkse Pide gaat, een pizza in de vorm van een bootje gevuld met zalig gekruid gehakt.

 

Ik heb het mezelf gemakkelijk gemaakt en heb de pizza bodem niet zelf gemaakt, zoals ik al schreef ben ik niet zo van het (brood) bakken. Dus heb ik een rol vers pizzadeeg inclusief tomatensaus gekocht en dit gebruikt om de bodems te maken. Deze lap heb ik in vier repen gesneden en hiervan een soort van schuitje gemaakt. Deze skills moet ik nog wat leren, maar het kan ermee door.

 

Volgens de recepten gaat het gehakt er rauw in en bak je dit gaar in de oven. Ik wilde perse lamsgehakt gebruiken, omdat ik dit lekker vind en omdat ik denk dat dit hoort in een Turkse pide. Het nadeel is wel dat het lamsgehakt erg vet is en tijdens het bakken in de oven kwam dit boven drijven. Ik heb het met keukenpapier drooggedept.
De smaken waren top, maar zo’n schuitje vormen en het gehakt rauw verwerken vond ik niet zo’n tof idee. Ik denk dat ik de volgende keer het gehakt en alle ingrediënten lekker ga aanbakken in de pan en dan op het hele pizzadeeg verdeel en dit dan in z’n geheel afbak in de oven. Dan wordt het een Turkse pizza in plaats van pide.

 

 

Recept Turkse pide met lamsgehakt en fetasaus: