Een varkensfiletlapje is een mager stuk vlees, daarom is het moeilijk om het niet te droog te bakken. Door de filetlapjes kort aan te bakken in de pan en daarna goed in te pakken in aluminiumfolie, krijg je toch een sappig stukje vlees. Als je er een lekkere saus bij serveert, maak je het filetlapje extra lekker. Ik heb een varkensfiletlapje met druiven en vijgensaus gemaakt. Het is een heerlijke combinatie geworden, kan ik je verklappen. Varkensvlees met fruit is sowieso een aanrader, probeer het eens.
Natuurlijk kan je ook een varkenshaasje in plaats van varkensfiletlapjes gebruiken hiervoor. Braad deze in zijn geheel of snijd het in plakken van ongeveer 3 centimeter dikte en bak dit als varkensmedaillons.

 

Radicchio sla is vrij bitter, daar moet je van houden. Ook lekker hierbij is bijvoorbeeld gestoofde rode kool.

 

Als je het filetlapje uit het aluminiumfolie haalt, snijd het dan eerst in de breedte doormidden om te checken of hij wel gaar is. Hij moet mooi glanzend wit (misschien een heel klein beetje roze) van binnen zijn. Zo niet, bak het dan nog even in de pan (maar niet te lang!).

 

Druiven bij vis

 

En ik heb ook nog een heerlijk recept voor Vis in witte wijnsaus met druiven. Ook zo’n goede combinatie, probeer het eens.