Deze varkenshaas met heerlijke chutney is een feestelijk gerecht. Serveer het tijdens een speciaal etentje of met de feestdagen. Ik heb een Kweepeer en cranberry chutney bij de varkenshaas gemaakt en dit smaakte er perfect bij.

 

Chutney

 

De kweepeer en cranberry chutney kan je ruim van te voren bereiden. Als je deze in een gesteriliseerde (weck)pot bewaart, blijft het heel lang goed. Je kunt de chutney warm of koud erbij serveren. Het recept van die heerlijke chutney vind je trouwens hier.

 

Gestoofde prei

 

Ook zo lekker erbij is deze gestoofde prei. Prei wordt als groente niet zoveel meer gegeten in ons land en dat is jammer. Prei op deze manier zachtjes gestoofd in bouillon (of in witte wijn) is heel erg lekker.

 

Fondant van zoete aardappel

 

En omdat het een feestelijk gerecht is, heb ik er ook nog zoete aardappel fondant bij gemaakt om het helemaal af te maken. Natuurlijk kan je een ander soort aardappel, gebakken aardappeltjes of aardappelpuree erbij serveren, maar nu gaan we voor iets speciaals. Fondant van aardappelen is niets meer dan aardappelen in dikke plakken snijden en deze eerst bakken en dan garen in bouillon. Pommes Fondant heet het op z’n Frans. Want daar komt het vandaan.

 

Etentje

 

Nu denk je misschien poeh wat veel werk voor één gerecht, maar ja als je iets speciaals wilt serveren heb je er iets meer werk aan. Het voordeel is echter wel dat je de chutney en eventueel de prei en de aardappelen al van te voren kunt klaarmaken. Als je het vlees dan aan het bakken bent, verwarm je de van te voren klaargemaakte prei en aardappelen in de oven. Dan sta je niet de hele avond in de keuken en heb je er ook niet teveel stress van.
Dus ga ’s morgens alvast aan de slag om alles voor te bereiden.

 

 

Recept Varkenshaas met heerlijke chutney: