Deze varkenshaas met marsala en zwarte knoflook bereid je voor een speciaal etentje. Erg lekker met feestelijke dagen of als je bijzondere gasten hebt. Ik heb twee grote en mooie dikke varkenshaasjes gekocht hiervoor, deze kan je dan in mooie dunne plakken snijden als het vlees gebakken is.

 

Zwarte knoflook en vijgen gaan heel goed samen, daarom wilde ik deze combinatie nog een keer gebruiken voor een recept. Het zoete van de Marsala wijn past er ook prima bij. Vraag jouw slijter om deze wijn, dit heeft hij vast wel op voorraad. Je kunt een grote fles kopen en deze gebruiken voor nog meer heerlijke recepten.

 

Marsala wijn komt van de Italiaanse stad Marsala op het eiland Sicilië. Deze wijn kan je zo drinken, maar wordt meestal gebruikt bij het koken. Het heeft een behoorlijke alcoholpercentage, veel hoger dan normale wijn. Je kunt het een beetje vergelijken met een zoete sherry, port of Madeira. Dus als je geen Marsala wijn kunt vinden, gebruik deze dan als alternatief.
Marsala wijn heb je in diverse kwaliteiten en prijzen en van droog tot heel zoet. Je kunt het gekoeld drinken bij een kaasplankje of het zelfs gebruiken in een nagerecht. Maar ook heel erg lekker in sauzen zoals bij deze varkenshaas.
Laat de varkenshaasjes minimaal twee uur marineren in de marinade, je kunt het ook de hele nacht in de koelkast laten marineren.
Gebruik zachte gedroogde vijgen voor dit gerecht. Als het hele grote zijn, snijd ze dan doormidden.
Ik heb heel veel oregano in de tuin staan, daarom heb ik dit gebruikt in dit recept. Je kunt het ook vervangen door basilicum of peterselie.
Serveer deze varkenshaas met een groene sla en gebakken aardappeltjes.

 

Zwarte knoflook

 

Zwarte knoflook is heerlijk, het smaakt een beetje dropachtig en zoet. Ik heb diverse recepten hiermee op de site staan, zoek ze maar op onder zwarte knoflook. Deze Bruschetta met paddenstoeltjes en zwarte knoflook zijn ook zo lekker. Serveer die bij de borrel.

 

 

Recept varkenshaas met marsala en zwarte knoflook: