Snel een heerlijke broodje burger maken met een hoop groente en een kaasschnitzel ertussen, ik doe mee! Je zet dit in een wip op tafel en het is eens iets anders dan een vleesburger toch! Dit vegetarisch broodje kaasschnitzel is zacht van binnen en knapperig van buiten. Dat is wat je wilt bij een perfect broodje met een burger.

 

Met dit kaasschnitzel burger recept maak je een knapperige vegetarische schnitzel met lekker veel groenten, besmeerd met romige kruidensaus tussen lekkere hamburgerbroodjes. Geserveerd met bijvoorbeeld zelfgemaakte frieten, is het huisgemaakte fastfood op zijn best. De kaasschnitzel is de perfecte vleesvervanger bij dit smaakvolle gerecht.

 

Burgers

 

Een broodje burger hoeft natuurlijk niet per se van vlees te zijn. Je kunt ook heerlijke vegetarische burgerbroodjes maken. Of het nu een zelfgemaakte bietenburger, courgetteburger, linzen en paddenstoelburger, halloumiburgertjes, portobelloburger of een gegrilde kaas en uien bhaji burger is, ze zijn stuk voor stuk heerlijk.

 

Deze vegetarische kaasschnitzel is lekker en een bron van eiwitten. Krokant aan de buitenkant en super smeuïg en smaakvol om in te bijten, de kaasschnitzel op dit broodje vormden een zeer stevig en toch eenvoudig gerecht. Vergeet kipschnitzels, vergeet kalfsschnitzels, go kaasschnitzels! Lekker vet, lekker calorierijk, lekker slecht maar vooral gewoon lekker!

 

Broodje

 

Je kunt allerlei soorten broodjes hiervoor gebruiken. Hamburgerbroodjes, witte of bruine bolletjes, ciabattabroodjes of een bruin Kaiserbolletje zoals ik nu gebruikt heb.

 

Toppings

 

Ik had nog geroosterde paprika’s en zoetzuur van wortel in de koelkast liggen en heb dit gebruikt bij de burger. Maar gewoon een paar plakken komkommer, tomaten, augurk, etc. is natuurlijk ook al lekker. En natuurlijk wel wat sla erbij zoals kropsla, ijsbergsla, rucola of Romaine sla.

 

Saus

 

Maak een saus van Turkse yoghurt, een gesnipperd uitje of lente-ui, verse groene kruiden naar smaak en eventueel wat Sriracha rode pepersaus voor wat pit. Ook lekker is een zelfgemaakte aioli, spinazie yoghurtdip of een pesto.

 

Tip:

 

Je vindt geroosterde paprika’s in een pot in de supermarkt of je maakt het lekker zelf. Het recept voor de geroosterde paprika* vind je hier en het recept voor de wortel in zoetzuur** hier.

 

 

Recept Vegetarisch broodje kaasschnitzel: