Deze vegetarische slawraps met tempeh is een super makkelijk te maken gerecht. Niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens goed voor je. Wie wil dat nou niet op een doordeweekse dag. De romige pindasaus erbij, maakt het gerecht helemaal af.
Oosterse smaken in een knapperig slaschuitje!

 

Tempeh*

 

Deze slawraps worden gevuld met tempeh welke op smaak gebracht wordt met sojasaus.
Misschien heb je nog nooit tempeh bereid, dan is dit een mooie manier om het eens te proberen.
Tempeh is een blok van gefermenteerde sojabonen. Oorspronkelijk komt het uit Indonesië en vond je het alleen maar in toko’s. Tegenwoordig kan je het in de supermarkten vinden bij de vegetarische producten.
Tempeh is een super product voor de vegetariërs en veganisten. Het heeft een vleesachtige structuur, is erg voedzaam en zit vol met eiwitten. Het is een veelzijdig product, je kunt het op diverse manier bereiden.
Ik vind tempeh op zich niet smaakvol, je moet het echt op smaak brengen en dat doe je bijvoorbeeld met sojasaus.

 

Welke groenten in de wrap

 

In principe kan je heel veel soorten groenten gebruiken voor deze wrap. Koop wat in het seizoen is. Ik had toevallig nog een halve koolraap liggen van deze Tempura van koolraap wat ik gemaakt had. En ik had nog een zoete aardappel in huis.
Maar je kunt ook aubergine, courgette, bloemkool, of andere knolgroenten zoals knolselderij, wortel en/of pastinaak gebruiken. Wat jou maar lekker lijkt.

 

Tips:

Ik heb rode currykruiden** gebruikt van Jonnie Boer.
Je kunt de blokjes groenten ook bakken in een grote bakpan in plaats van het te roosteren in de oven. Dan zal de groente iets sneller gaar zijn.
In plaats van sla, is deze vulling ook erg lekker om in tortilla wraps te doen.
Mocht je nog gebakken groenten en tempeh overhouden, dan kan je er altijd nog een lekkere salade van maken. Lekker als lunch de volgende dag.

 

 

Recept Vegetarische slawraps met tempeh: