Venkel, wortel en sinaasappels gaan heel goed samen. De feta en olijven zorgen voor een beetje pit in deze Venkel wortelsalade met sinaasappel en olijven.
Deze Venkel en nectarine salade is ook erg lekker.
Venkel, wortel en sinaasappels gaan heel goed samen. De feta en olijven zorgen voor een beetje pit in deze Venkel wortelsalade met sinaasappel en olijven.
Deze Venkel en nectarine salade is ook erg lekker.
Doe de rode ui met de azijn in een jampotje, schud goed en laat minimaal een uur trekken.
Een uur van te voren: ui in hele dunne ringen snijden en in een jampotje doen, giet daarbij een flinke scheut rode wijnazijn. Deksel erop, even schudden en laten staan.
Hierdoor gaat het hele scherpe van de ui eraf en worden het mooie rode en frisse uiringen.
Haal het groen van de venkel. Snijd de venkel in hele dunne plakken en de wortel in hele dunne reepjes (met een mandoline). Verdeel dit over de 2 borden.
Snijd met een scherp mes de bovenkant en de onderkant van sinaasappels af. Zet de sinaasappels op de snijplank en snijd van boven naar beneden in een ronde beweging de schil met het wit af. Snijd dan de partjes uit de sinaasappel (vang het sap op en gebruik dit ook voor de dressing). Verdeel de partjes over de salade.
Dan de olijven, groen van de venkel en feta erover verdelen.
Lepel de uiringen met wat azijn uit het potje en doe dit over de salade.
Als laatste wat opgevangen sinaasappelsap en olijfolie erover gieten en klaar is je salade.