Voor deze visfilet met aspergetips en dille vinaigrette heb ik heekfilet gebruikt. Natuurlijk kan je ook een anders soort visfilet gebruiken zoals kabeljauw, zeebaars of zelfs zalm. Vraag je visboer om een lekkere filet.
Het voordeel van deze dunne visfilets is dat de vis heel snel gebakken is. Bak hem het langst op de velzijde en draai hem op het laatst even om, zet het vuur uit en de vis gaart vanzelf nog verder. Zo zie je maar dat vis bakken helemaal niet moeilijk of eng is.
Groene aspergetips
Ik heb groene aspergetips gegrild in een pan, maar je kunt ook gewone witte of groene asperges gebruiken. Blancheer deze even van te voren, voordat je ze bakt of grilt.
Als jij liever de asperges gaar stoomt of kookt, kan dit natuurlijk ook.
Mocht je nog wat aspergetips overhouden, maak er dan deze heerlijke Tosti met groene aspergetips en Taleggio kaas van.
Tip:
- In plaats van dille kan je ook peterselie, bieslook of dragon gebruiken in de vinaigrette.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Visfilet met Aspergetips en Dille-vinaigrette:
Ingrediënten
- 200 gr groene aspergetips
- 2 Heek filets
- olijfolie
- peper en zout
- 2 gekookte eieren
- 1 sjalotje
- 5 takken dille
- 3 el knoflookolie
- 1 el witte balsamico
- 1/2 tl Dijon mosterd
- peper en zout, naar smaak
Instructies
- Vinaigrette: snipper het sjalotje en hak de dille fijn. Meng de olie met de balsamico en mosterd en roer hierdoor het sjalotje en dille. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de harde onderkantjes van de asperges en bak of grill ze in een pan in een beetje olijfolie. Bestrooi ze met een beetje zout.
- Verwarm een bakpan met een scheutje olijfolie en bak de visfilets op de velkant. Als de vis een beetje glazig wit wordt, draai ze dan voorzichtig om en zet het vuur uit.
- Leg de asperges op een bord en leg daarop een visfilet.
- Hak de eieren fijn en lepel dit over de asperges, lepel de vinaigrette of de vis en asperges.