Vandaag hebben we een Mediterraans gerecht, namelijk dit vispotje met kabeljauw in tomatensaus. Een snel, lekker en verantwoord eenpansgerecht, ideaal voor een doordeweekse dag. Eigenlijk wilde ik kabeljauw met schelpjes doen, maar de visboer had ze op dat moment niet meer. Dan maar garnalen kopen want die had hij wel. De volgende keer zal ik de schelpjes maar even vooraf bestellen, denk ik.

 

Vis

 

Ik heb nu kabeljauwhaasjes gebruikt, maar je kunt elk soort visfilet hiervoor gebruiken. Zo zal bijvoorbeeld heek, rode poon, dorade of zeebaars ook lekker zijn. Vraag jouw visboer wat hij kan aanbevelen. Als je een visfiletje neemt, is het gerecht nog sneller klaar, want zo’n filetjes is een stuk dunner dan een kabeljauwhaasje.

 

Vooral in Italië wordt vis op deze manier bereid. De basis is vaak de vis gecombineerd met tomaten en andere lokale ingrediënten. Als je dit gerecht zomers bereidt, koop dan lekkere verse rijpe tomaten hiervoor, maar ’s winters vind ik de tomaten niet zo lekker en gebruik daarom een blikje met die kleine tomaatjes. Je kunt ook tomatenblokjes gebruiken.

 

Het is een simpel te bereiden gerecht, vooral omdat alles gewoon in een pan gemaakt wordt. Als extra smaakmakers heb ik knoflook, tijm, laurier en gerookte paprikapoeder erdoor gedaan.
Als je liefhebber van olijven bent, dan kan je die er ook nog door doen. En kappertjes zijn bijvoorbeeld ook erg lekker. Ben je groot liefhebber van knoflook, dan doe je nog een teentje of wat extra erbij.

 

Tips:

 

Serveer dit gerecht met een ciabatta of stokbrood, dan kan je dit brood lekker dippen in de tomatensaus.

Ben jij ook zo gek op kabeljauw, dan heb ik nog veel meer recepten voor jou. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Kabeljauw met garnalen en warme cocktailsaus of Grieks kabeljauwhaasje met citroen? Dit zijn ook makkelijk te bereiden visgerechten.

 

 

Recept Vispotje met kabeljauw in tomatensaus: