Een pasteitje is altijd lekker tijdens een feestelijk etentje. Deze heerlijke visragout met zalm en kabeljauw is super lekker en heel snel gemaakt. Dus als je een visliefhebber bent, maak dan snel deze ragout.

 

Ragout

 

Ragout wordt vaak gegeten met de feestdagen. En ga nou niet ragout uit blik klaarmaken, maar lekker zelf van verse producten. Je kunt ragout van vis, vlees, gevogelte, paddenstoelen of vegetarisch met alleen maar groenten maken. Het is maar wat jij lekker vindt. Een ragout bestaat uit een saus met daarin stukjes vis, vlees, kip of paddenstoeltjes.
De basis van de saus wordt gemaakt van een roux, dit is boter vermengd met bloem. Je roert de bloem door de gesmolten boter en bak dit even aan. Hiermee dik je de bouillon, room of melk mee aan. Hierdoorheen kan je dan vis, vlees of paddenstoelen roeren.

 

Pasteisterretje

 

Vanwege de Kerstdagen heb ik pasteibakjes in de vorm van sterren gemaakt. Je kunt natuurlijk gewoon kant-en-klare pasteibakjes kopen in de winkel, maar ik vond dit wel grappig om te doen. En het staat ook nog eens feestelijk.
Als jij ze ook wilt maken, dan heb je een rol verse bladerdeeg of 8 bladerdeegvelletjes (uit de vriezer) nodig en een stervormige steekvormpje. En een eitje op het bladerdeeg te bestrijken.

 

Rol het bladerdeeg uit of haal de velletjes uit de vriezer. Als je velletjes gebruikt, leg er dan twee op elkaar (wel het folie verwijderen). Druk nu de sterretjes uit het bladerdeeg, als je een vel bladerdeeg gebruikt, let dan twee sterren op elkaar en leg ze dan voorzichtig op een vel bakpapier op een ovenplaat. Bestrijk ze met losgeklopt ei voor een mooi kleurtje.
Schuif dit in de hete oven en bak ze gaar.
Haal ze dan uit de oven, laat ze iets afkoelen en snijd ze dan voorzichtig doormidden.
Je kunt het bladerdeeg ’s morgens al bakken.

 

Tips:

 

Deze visragout is ook erg lekker met rijst.
Je kunt ook andere groenten in de ragout gebruiken, zoals bijvoorbeeld doperwten, blokjes pompoen, knolselderij of broccoli.
Gebruik de vis die jou lekker lijkt, ook lekker om er nog garnaaltjes doorheen te doen.
En nog zo’n klassieker met de feestdagen is Garnalencocktail.

 

Recept Visragout met zalm en kabeljauw: