Als kind heb ik vaak een vlaflip gegeten, het was een nagerecht bestaande uit vanillevla, yoghurt en rode limonadesiroop. Een typisch Hollands toetje destijds. En toen ik op Schoevers zat in Arnhem, gingen wij in een tussenuur even naar het nabijgelegen hotel-restaurant Carnegie. Ik weet niet eens of dat nog bestaat, het was toen een beetje een oubollige tent. Het enige wat wij ons daar konden veroorloven was een vlaflip….die hebben we heel wat genuttigd daar. Vanmorgen hebben wij als ontbijt deze vlaflip met frambozen en granola gegeten. Een moderne versie van de vlaflip zeg maar en misschien ook iets gezonder. Lekker als ontbijt maar ook lekker als toetje.

 

In plaats van de vanille vla heb ik vanille yoghurt gebruikt en de yoghurt is een Griekse yoghurt geworden. Het rode komt van de geprakte frambozen, ze zijn nu nog in het seizoen. Je kunt de frambozen ook in van die handige doosjes uit de diepvries kopen.
Als het jou niet zoet genoeg is, kan je eventueel nog wat honing erover lepelen.
Je kunt dit ontbijtje eventueel een avond ervoor klaarmaken (zonder de granola), doe een deksel op het potje en zet het in de koelkast. Doe de volgende ochtend pas de granola erop, dan blijft deze lekker crunchy.

 

Granola

 

Granola maak je heel makkelijk zelf. Dan weet je wat erin zit (niet teveel suiker dus) en bepaal je zelf wat je erin doet. Hier vind je een recept om granola zelf te maken. Probeer het eens.