Er worden steeds vaker mocktails gedronken, niet alleen door de BOB’s onder ons maar ook omdat men gewoon minder wil drinken. Mocktails zijn alcoholvrije drankjes die op cocktails lijken, maar het niet zijn. Mocktail komt van het Engelse woordje mock, dit betekent nep of foppen (to mock). Dus we worden gefopt, maar dan wel met een lekker drankje. Deze vlierbloesem tonic mocktail met blauwe bessen is zo’n heerlijk en fris drankje wat je graag op een warme dag drinkt. De vlierbloesemsiroop heft het hele bittere van de tonic op, alhoewel ik tonic wel heel erg kan waarderen. Als jij tonic niet zo lekker vind, gebruik dan bruisend water of een citrus soda bijvoorbeeld.

 

In het voorjaar pluk ik meestal vlierbloesem en maak daar behoorlijk wat vlierbloesemsiroop van, zodat ik de rest van het jaar van deze heerlijkheid kan genieten. Ik verwerk het dan ook vaak in diverse gerechtjes. Maar je kunt de vlierbloesemsiroop natuurlijk ook kant-en-klaar kopen in de winkel.

 

Wil je er een lekkere cocktail van maken, dan giet je er toch nog een scheut(je) gin in en je hebt een fantastische gin&tonic gecreƫerd.

 

Mocktails

 

Er staan redelijk veel mocktails op de site, zoek ze maar eens op. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Ananas limoen mocktail.

 

Recept Vlierbloesem tonic mocktail met blauwe bessen: