Het is voorjaar de vlier staat weer in bloei. Elk jaar probeer ik ze toch wel te plukken en meestal maak ik er heel veel vlierbloesemsiroop van, waar ik de rest van het jaar weer van kan genieten. En nu heb ik van die heerlijke siroop weer vlierbloesemijs gemaakt. IJs bereid op de super makkelijke manier en waar je geen ijsmachine voor nodig hebt.

 

Na een portie vlierbloesemsiroop gemaakt te hebben, was het nu eindelijk tijd om dit goddelijke ijs te maken. Het ijs heeft een heerlijk bloemige smaak van de vlierbloesem. Ik ben er gek op en de rest van de familie vond het ijs te lekker! Het was dan ook snel op. Ga uit zelfbehoud maar geen nieuwe bak met ijs maken (haha). Niet goed voor de lijn.

 

Ik maak vaak op deze manier ijs. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig, geen ijsmachine maar een handmixer en een diepvries. En even geduld natuurlijk, tot het ijs goed bevroren is. De likeur of sterke drank die ik in het ijs verwerk heeft een reden. Namelijk dat hierdoor de structuur van het ijs lekkerder wordt. Het wordt namelijk minder hard maar meer smeuïg en dus romiger hierdoor. Probeer het eens!

 

Vlierbloesemsiroop

 

Als je voor het gemak wilt gaan dan kan je natuurlijk vlierbloesemsiroop* kopen in de winkel. Maar vind je het leuk om het eens zelf te maken, dan kan je hier het recept vinden.
En het recept van vlierbloesemlikeur** vind je hier.

 

 

Recept Vlierbloesemijs: