Vlierbloesemlikeur

Om lang van vlierbloesem te kunnen genieten, maak je vlierbloesemsiroop of zelfs vlierbloesemlikeur. Van deze vlierbloesemlikeur kan je zo genieten eventueel met ijsklontjes erin of je maakt er een lekkere cocktail van. Je kunt voor dit recept gin, jenever of zelfs wodka gebruiken. Omdat ik nog een fles wodka citron had staan, heb ik dit gebruik en de citroen achterwege gelaten.

Achteraf vind ik de citron in de wodka citron iets teveel overheersen, dus de volgende keer maak ik hem met een blanke sterke drank zonder smaakje.
Pluk niet alle vlierbloesem van de bomen, anders heb je in het najaar geen vlierbessen meer. Van deze vlierbessen kan je namelijk ook weer heel veel lekkers maken zoals vlierbessen siroop of jam. Vlierbessen zijn ontzettend gezond, het geeft je immuunsysteem namelijk een ontzettende boost.
Hier vind je het recept voor een vlierbessensiroop

Vlierbloesemlikeur. Om lang van vlierbloesem te kunnen genieten, maak je vlierbloesemsiroop of zelfs vlierbloesemlikeur van vlierbloesem.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Dranken/Smoothies
Keuken Nederlands
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 10 mooie vlierbloesem schermen
  • 1 ltr water
  • 500 ml gin
  • 300 gr suiker
  • 1 biologische citroen

Instructies
 

  • Breng het water met de suiker aan de kook tot de suiker is oplost, zet het vuur uit en laat afkoelen.
  • Verwijder de stengels en verdorde bloemen van de vlierbloesem schermen en schud ze uit.
  • Spoel de citroen schoon en snijd in schijfjes.
  • Gebruik een grote wekpot en giet de gin en suikerwater erin. Doe hierbij de citroenschijfjes en vlierbloesem en meng dit goed. Laat minstens drie dagen trekken.
  • Leg een schone kaasdoek in een vergiet en giet alles hierin en vang het vocht op in een kan.
  • Schenk de likeur over in een fles en laat de smaken nog minimaal een maand trekken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating