Als je in het voorjaar vlierbloesem ziet staan, pluk ze dan en maak deze Vlierbloesemsiroop. Het is helemaal niet moeilijk en o zo lekker.
Deze siroop kan je op vele manieren gebruiken, bijvoorbeeld in deze Aardbeien waterijsjes
Als je in het voorjaar vlierbloesem ziet staan, pluk ze dan en maak deze Vlierbloesemsiroop. Het is helemaal niet moeilijk en o zo lekker.
Deze siroop kan je op vele manieren gebruiken, bijvoorbeeld in deze Aardbeien waterijsjes
Verwijder zoveel mogelijk de steeltjes en leg de bloesemknoppen in een grote bak met water. De bloemetjes moeten onder water staan. Laat dit afgedekt 24 uur op een koele en donkere plek trekken.
Giet het dan door een fijne zeef boven een pan en gooi de bloemetjes weg.
Breng deze pan aan de kook en voeg suiker, citroenschil en sap toe. Als de suiker is opgelost gelijk van het vuur halen.
Als de siroop is afgekoeld kan je deze overgieten in steriele flessen of potten. Je kunt de siroop in de koelkast ongeveer 2-3 maanden bewaren.