Dit Waanzinnig lekker hartig brood is een recept van BonApetit.nu. Astrid van BonApetit.nu plaatst elke week een handig weekmenu en regelmatig komen daarin recepten van mij voor. Nu doen we een recepten swap. Ik heb dit recept van haar blog gekozen, ben heel benieuwd welk recept zij van mij gaat bereiden.

 

Astrid’s blog gaat over simpele, lekkere en niet te dure gerechten voor het gezin. Tevens heeft Astrid een grafisch bureau BONAPETIT food design, wat zij naast haar drukke gezin runt.

 

Ze wonen op een boerderij in het Bourgondisch zuiden. Haar leven is hectisch, druk maar gezellig. Goed en gezond eten is belangrijk voor haar. Zij gebruikt – net zoals ik – zo weinig mogelijk of geen pakjes of zakjes en zoveel mogelijk uit het seizoen.

 

Het recept voor dit waanzinnig lekker brood, leek mij heerlijk en niet moeilijk te maken. Lekker als borrelhap met een glas wijn erbij. Ik heb in plaats van uitgebakken spek, fijngesneden Serranoham gebruikt omdat ik dit toevallig nog in huis had. In plaats van Parmezaanse kaas, heb ik geraspte oude kaas gebruikt. Verder heb ik het recept gevolgd en na 45 minuten in de oven kwam er een heerlijk hartig brood uit de oven. We hebben ervan genoten.

 

Hier kan je het recept ervoor vinden.

 

Oja…. ik heb geen cakeblik gebruikt, maar gewoon een rond brood van het deeg gevormd.