Een Wagyu burger is niet zomaar een burger, dit is een top burger! Het vlees voor deze burger is afkomstig van de Wagyurund, een exclusief vleesrund met een hele speciale smaak. Bereid deze speciale burger als een steak, grill het op hoog vuur en serveer het medium (rare). Als je iemand wilt verwennen, maak dan eens deze burger. Deze En zo’n burger verdient ook een heerlijke topping, ik heb de Wagyu burger met gefrituurde uiringen en verkruimelde blauwe kaas geserveerd. Yummy!

 

Meestal maak ik de burgers zelf van mooi rundergehakt, maar toen ik deze Wagyu burger zag, moest ik die beslist proberen. En wat is het lekker!
Eigenlijk is dit broodje zo lekker geworden en hoef je daarom geen mayonaise of ketchup meer te gebruiken bij deze Wagyu burger met gefrituurde uiringen.
Ik heb een grote Italiaanse bol gebruikt, want het was ook een mega burger van wel 150 gram. Een complete maaltijd dus, manlief zat echt vol na deze Wagyu burger met gefrituurde uiringen en dat gebeurt niet vaak kan ik jullie verklappen.

 

Een hamburger is een ronde plak gegrild of gebakken vlees Meestal wordt het gemaakt van rundergehakt, maar je kunt het natuurlijk maken van allerlei soorten gehakt, Zoals kippengehakt, lamsgehakt, varkensgehakt of zelfs van vis. Tegenwoordig zijn de vegetarische hamburgers erg populair. Deze kunnen van groenten gemaakt worden maar ook van sojabonen, paddenstoelen, granen, noten, etc. Meestal worden de burgers op een speciaal zacht hamburgerbroodje geserveerd met een blaadje sla, tomaten, mayonaise en ketchup. Daarbij nog wat ‘pickles’ in de vorm van augurken. Ook gebakken uien zijn er erg lekker bij.
De hamburger is van oorsprong een Amerikaans gerecht, maar de vraag is wie dit broodje bedacht heeft. Maakt niet uit, momenteel wordt dit populaire gerecht over de hele wereld gegeten.

 

Hamburger

 

Maak je toch liever zelf een hamburger, probeer dan eens deze Mega cheeseburgers.