Walnotenpesto

Ik ben gek op zelfgemaakt pesto en verzin daarom steeds nieuwe recepten hiervoor zoals deze walnotenpesto. Pesto is lekker door pasta, soep, op een salade of zelfs lekker op een stukje stokbrood.  Probeer ook eens deze Walnotenpasta.

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.  

Recept Walnotenpesto:

Walnotenpesto. Ik ben gek op zelfgemaakt pesto en verzin daarom steeds nieuwe recepten hiervoor zoals deze walnotenpesto.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Sauzen/Dips, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Italiaans
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 200 gr walnoten
  • 1 bos peterselie
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • 1/2 citroen, rasp ervan
  • 40 gr geraspte Pecorino
  • 4 el olijfolie
  • 2 el walnotenolie
  • peper en zout

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten in een blender en werk met de pulseerknop tot er een dikke grove pesto is ontstaan. Breng op smaak met peper en zout.
  • (Je kunt de pesto een paar dagen in de koelkast bewaren in een schoon weckpotje met een laagje olijfolie op de pesto en de deksel goed afgesloten.)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating