Ben je net zoals ik gek op witte chocolade, dan is deze warme witte chocolademelk met bessenroom echt iets voor jou. Een leuk alternatief voor de gewone warme chocomel. En echt lekker om te drinken op een koude dag in de herfst of winter. Kruip op de bank met een dekentje en dit goddelijke drankje.

 

Witte chocolade

 

Witte chocolade is eigenlijk helemaal geen echte chocolade. Het wordt gemaakt van cacaoboter, melkpoeder, suiker en vanille. De cacaoboter is het vet wat uit de cacaoboon komt. Het werd voor het eerst in 1930 door Nestlé in Zwitserland geproduceerd.
Naast de pure, melk en witte chocolade bestaat er ook nog de ruby (roze) chocolade.
Ik ben gek op alle soorten en alles wat je van chocolade kunt maken zoals deze hemelse romige witte chocolademelk. Het is wel wat zoet, daarom heb ik die lekkere zure rode besjes in de slagroom verwerkt.

 

Omdat het zo zoet is, zullen de kids het ook heel erg lekker vinden denk ik. Misschien dan wel zonder de rode bessenslagroom. Maar het vleugje kaneel zal het wel goed doen, dit geeft de chocolademelk net even iets extra’s

 

Zoals je op de foto kunt ziet, zit er een geel laagje op de chocolademelk. Dit komt omdat de witte chocolade hoofdzakelijk uit cacaoboter bestaat. Het ziet er misschien een beetje raar uit, maar als je de chocolademelk roert is het weg.

 

Rode bessen

 

Ik had een grote doos rode bessen van Berrybrothers gekregen en daar heb ik deze lekkere rode bessensaus* van gemaakt. Heerlijk bij griesmeelpudding, maar ook lekker op dit warme drankje. Hoe je rode bessensaus kunt maken lees je in het recept van de griesmeelpudding.
Het zure van dit besje is een mooie combinatie met het zoete van de chocolademelk.
Je zou ook frambozen of bramen kunnen pureren en dit door de slagroom mengen.

Ben jij ook zo gek op warme chocolademelk? Dan heb ik ook nog een Heerlijke warme chocolademelk en Warme roze chocolademelk recept voor jullie.

 

 

Recept Warme witte chocolademelk met bessenroom