Deze watermeloen cranberrysmoothie is een super verfrissend drankje voor een warme dag. Je kunt het maken met ijskoude watermeloenblokjes en cranberrysap of met bevroren watermeloenstukjes. Ik heb er nu een frozen smoothie van gemaakt en heb dus bevroren fruit gebruikt.

 

Watermeloen

 

Wist jij dat watermeloen eigenlijk een groente is? Watermeloen behoort tot dezelfde familie als de pompoen en komkommer. Niet alleen heel erg lekker en verfrissend in de zomer, maar ook nog eens heel goed voor ons.
De sappige watermeloen is rijk aan vitamine C en A, kalium, ijzer, betacaroteen en antioxidanten.

 

Omdat deze meloen uit zoveel water bestaat (ongeveer 95%), is het een hele goede dorstlesser op warme dagen. Dus als jij op een hete dag ligt te bakken op het strand, neem dan een lekker stuk watermeloen. En dat komt goed uit want watermeloenen zijn het lekkerst vanaf juli tot en met september.
Bewaar hele watermeloenen eventueel buiten de koelkast. Maar als ze in stukken gesneden zijn, kan je dit het beste in de koelkast bewaren.

 

Ben jij ook zo gek op watermeloen? Dan heb ik nog een paar heerlijke recepten voor jullie, zoals deze:

 

Watermeloen pizza
Salade met watermeloen en feta
Watermeloen en burrata salade
Gazpacho van watermeloen
Gegrilde watermeloen salade
Frozen watermeloen cooler
of Watermeloen granita

 

Smoothies

 

Een smoothie is een koud drankje wat gemaakt kan worden van fruit, vruchtensap, water of een zuivelproduct. Koude smoothies worden meestal op warme dagen gedronken. Je kunt smoothies van bijna elk fruit of groente maken of een combinatie van fruit en groente zoals deze lekkere spinazie ananas smoothie. Ik heb aardig veel smoothies op de site staan, je vindt ze onder: dranken, vul dan onder sleutelwoord: smoothie in.

 

Tips:

 

Doordat de watermeloen en cranberrysap niet erg zoet zijn, is het een frisse smoothie geworden. Wil jij het zoeter maken, voeg dan tijdens het mixen wat honing of agavesiroop toe.

Als je er een scheut(je) witte rum, gin of wodka toevoegt, dan heb je een heerlijke zomerse cocktail.

Je kunt de smoothie natuurlijk ook in glazen serveren.

 

 

Recept Watermeloen cranberrysmoothie: