Deze Wentelteefjes van Fries suikerbrood met crème fraîche, krokant spek en appelstroop is een recept van Tjitze van der Dam. Ik mocht zijn boek Hollandse klassiekers ontvangen en daarin staan heel veel lekkere recepten. De Hollandse klassiekers anno. Nu is het toevallig Vaderdag en hubbie is van Friese afkomst, tja wat doe je dan? Je maakt wentelteefje van Fries suikerbrood voor hem natuurlijk. Het is een verwenontbijt voor zeer speciale dagen …. een behoorlijk guilty pleasure.
Wentelteefjes zijn bij uitstek geschikt om te maken van ‘oud’ brood. En ik had nog een suikerbrood liggen die we maar niet opkregen, dan maar wentelteefjes ervan maken.
Had nog nooit wentelteefjes van suikerbrood gemaakt, maar ik kan je verklappen dat dit erg lekker is. Vooral de combinatie met de crème fraîche, het krokante spek en de appelstroop.
Omdat het best wel een machtig gerecht (ontbijt) is, heb ik maar 1 wentelteefje per persoon gemaakt. Maar manlief vond het zo lekker, dat hij nog een tweede wilde.
Ik heb de appelstroop warm gemaakt (met een klein beetje water) in een pannetje, zodat je deze over de wentelteefjes kan schenken.

 

Deze Broodpudding met kersen en chocola is ook een lekkere manier om oud brood te gebruiken.