Een verwennerij als ontbijt op een speciale morgen. Maak het bijvoorbeeld met de feestdagen als je alle tijd hebt om uitgebreid te ontbijten met elkaar. Jong en oud zullen deze feestelijke wentelteefjes gevuld met perenjam erg lekker vinden. Een soort perentaartje op je bord, wie wil dat nou niet?

 

Wentelteefjes

 

Wij aten vroeger thuis heel vaak wentelteefjes. We vonden het een traktatie maar hadden geen idee dat dit gedaan werd op het ‘oude’ brood wat in het restaurant van mijn ouders overbleef, op te maken. Een lekkernij was het voor ons.
Wentelteefjes oftewel French toast zoals het zo mooi heet in Amerika, zijn boterhammen geweekt in melk en eieren en daarna gebakken in een pan. Het kan zoet maar ook hartig zijn. Maar zoet met suiker en kaneel vind ik ze toch het lekkerst.

 

Het is een fijne manier om brood, wat een paar dagen oud is, te verwerken. Wat je nog meer van oud brood kunt maken, lees je hier.
Je kunt in principe van elk soort brood een wentelteefje maken, zoals bijvoorbeeld deze Wentelteefjes van Fries suikerbrood.
Ik heb nu een luxe uitvoering gemaakt met briochebrood, maar je kunt ook gewoon wit brood nemen.

 

Perenjam*

 

Die perenjam maak je natuurlijk zelf en hier vind je dat heerlijke recept ervoor.
Ik heb er een jam met Midden-Oosterse smaken van gemaakt, door er naast de gember nog kardamompoeder en oranjebloesemwater toe te voegen. Dit geeft de jam en het wentelteefje een zalige smaak.

 

Gebruik niet te rijpe peren voor de jam. En voor 500 gram geschilde blokjes, heb je ongeveer 650-700 gram peren nodig. Ik vind het lekker als er nog stukjes inzitten, maar je kan het natuurlijk ook nog verder koken.
De jam is heerlijk op toast, beschuitje, door de yoghurt maar ook heerlijk om te verwerken in gebak, taart of een (cheese)cake. Maar de jam is ook lekker op een kaasplankje.

 

 

Recept Wentelteefjes gevuld met perenjam: