Ik kreeg een fles Amarula – Raspberry Chocolate African Baobab. Heerlijk om zo te drinken, maar ik wilde er ook iets mee maken. Het zijn deze te lekkere Witte chocolade Amarula truffels geworden. Wel een beetje zoet, maar zondig lekker! En deze chocolade bommetjes met likeur zijn super decadent maar super makkelijk te maken.

 

Amarula

 

Amarula is een cream likeur uit Zuid-Afrika. Behalve de bekende Amarula gemaakt van room, suiker en de marula vrucht, is er nu ook een lichtroze cream likeur gemaakt met een tropische mix van romige chocolade, framboos en de marula en baobab vrucht.
Een friszoete likeur met een hint van frambozen. Heerlijk om te drinken met ijsblokjes, maar ook lekker door de koffie, in cocktails en/of om te gebruiken in desserts of truffels zoals deze witte chocolade Amarula truffels. De smaak van de likeur proef je heel goed in deze onweerstaanbare lekkernij.

 

Truffels

 

Chocolade truffels maken is helemaal niet moeilijk. Als je het recept stap voor stap volgt, dan kan het niet misgaan. De basis voor truffels is een ganache. Dit is een mengsel van chocolade met slagroom.
Door meer of minder room te gebruiken, bepaal je hoe zacht de truffels worden.
Bij pure chocolade gebruik je iets meer room en boter dan voor melk of witte chocolade.
Hoe fijner je de chocolade hakt, hoe sneller deze oplost in de warme room. Ik heb witte kleine chocodrops gebruikt van Callebaut. Die zijn het beste om te verwerken in een chocoladegerecht. De ‘gewone’ witte chocoladerepen willen vaak niet goed smelten.
Mocht de chocolade niet helemaal oplossen in de room, zet de kom dan ongeveer 30 seconden in de magnetron. Roer daarna alles door elkaar en de chocolade zal goed mengen door de room.

 

Tips:

 

Je kunt voor iets minder zoetere truffels ook pure chocolade gebruiken. De verhouding is dan 250 gr pure chocolade op 200 ml slagroom.

De truffels blijven goed afgesloten zeker drie dagen goed in de koelkast.

Deze Ruby chocolade truffels zijn ook heel bijzonder.

 

 

Recept Witte chocolade Amarula truffels: