Deze Wortel en courgetteburger met tahinsaus en komkommersalade zijn heerlijke vleesloze burgers gemaakt van courgette en wortels.
Deze vegetarische Pakora’s zijn ook de moeite van het proberen waard.
Deze Wortel en courgetteburger met tahinsaus en komkommersalade zijn heerlijke vleesloze burgers gemaakt van courgette en wortels.
Deze vegetarische Pakora’s zijn ook de moeite van het proberen waard.
Burger: Doe de wortel- en courgetterasp in een schone theedoek en knijp het vocht uit de groente. Maal of prak de kikkererwten. Doe de groente dan in een schaal samen met de andere ingrediënten. Vorm er 4 burgers van en laat deze ongeveer 1 uur afgedekt in de koelkast opstijven.
Tahinsaus: Meng de tahin met de citroensap en een beetje water. Voeg dan de overige ingrediënten toe en roer alles goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Komkommersalade: Snijd de komkommer in schuine stukken van ongeveer 2 cm. Leg ze met het zout in een vergiet en laat het vocht eruit lekken. Haal ze na 10 minuten uit het vergiet en leg ze op keukenpapier. Meng de yoghurt met citroenrasp en -sap, basilicumblaadjes en peper. Roer de komkommerstukjes erdoor en zet koud weg.
Haal de burgers uit de koelkast en bak ze in een antiaanbakpan in olijfolie ongeveer 5 minuten per kant. Draai ze wel voorzichtig om.
Serveer de burgers met een groene salade, de saus en komkommers.