Deze Wortel hummus is lekker als dip bij een borrelhap of zelfs op de boterham. Je maakt deze wortel hummus met rauwe wortelen, je hoeft de wortelen dus niet eerst van te voren te koken. Alleen maar te schillen en je keukenmachine doet het werk voor je. Snel klaar en super lekker, wie wil dat niet. En ook nog eens gezond.

 

Hummus (ook wel humus, hoemoes of houmous genoemd) is een puree gemaakt van gekookte kikkererwten en komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten. De basis is dus kikkererwten met tahin (sesampasta), knoflook, citroen, specerijen en olijfolie. Hummus is heerlijk als dip bij de borrel, op brood, op een cracker of in een wrap. Tegenwoordig zijn er heel veel variaties op de hummus te koop in de supermarkten, maar het lekkerste is toch om ze zelf te maken. En daarbij zijn deze zelfgemaakte versies ook meer verantwoord, je weet namelijk wat er in gaat. Je kunt op de site diverse soorten hummus vinden, zoek ze eens op.

 

Hummus

 

Hier vind je het recept voor de klassieke hummus met kikkererwten