Wortel, zoete Aardappel, Pastinaak en Bietsalade

Deze kleurrijke Wortel, zoete aardappel, pastinaak en bietsalade is ontstaan nadat ik een Tarte Tatin van wortel, zoete aardappel, pastinaak en biet gemaakt had en nog wat gekookte groenten hiervan overhield. Aangezien ik niets eetbaars kan weggooien, probeer ik altijd het overgeblevene te verwerken in een salade of in een soep o.i.d. Natuurlijk kan je hem ook maken als je geen groenten hebt ‘overgehouden’.

Ik heb zelfgemaakte Dukkah* over de salade gestrooid voor extra smaak en crunch. Ook zelf maken? Hier vind je het recept.

 

Recept Wortel, zoete Aardappel, Pastinaak en Bietsalade:

Wortel, zoete aardappel, pastinaak en bietsalade. Heerlijke salade gemaakt van restanten groenten. De verse dille en de Dukkah maken de salade helemaal af.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Lunch, Salades
Keuken Midden Oosten
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 1 winterwortel
  • 1 zoete aardappel
  • 1 pastinaak
  • 1 rode biet, gekookt
  • 1 zak rucola sla
  • 1 bosje verse dille
  • 100 gr feta, verkruimeld
  • 4 el Dukkah*

Dressing

  • 4 el Griekse yoghurt
  • 4 el mayonaise
  • 1 tl Sriracha
  • 1 el citroensap
  • zout naar smaak

Instructies
 

  • Schrap alle groenten schoon en snijd ze in 1 cm dikke plakken. Kook de wortel, aardappel en pastinaak in ongeveer 12-15 minuten tot ze zacht zijn.
  • Laat de groenten afkoelen.
  • Maak de dressing door de ingrediënten hiervoor de mengen in een jampotje. Breng eventueel op smaak met wat zout.
  • Verdeel de rucola over een grote schaal of 4 borden. Schik hierop de groenten.
  • Haal de fijne blaadjes dille van de stengels en strooi dit over de salade. Strooi ook wat Dukkah nog over de salade.
  • Lepel de dressing erover en serveer direct.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating