Wortelrisotto met Gerookte Zalm

Vind je deze mooie oranje wortelrisotto met gerookte zalm geen plaatje? De mooie oranje kleur krijg je door de wortelsap, de fijn geraspte wortel en de saffraan. Echt leuk om een keertje tijdens een dinertje te serveren.

De bereiding van risotto is niet moeilijk, het duurt nog geen 30 minuten en vindt in paar stappen plaats. Allereerst moet je de bouillon die je gaat gebruiken in de risotto verwarmen.
Ten tweede fruit je een uitje of sjalotje aan en bak dan de rijst mee. En heel belangrijk is om beetje bij beetje de warme bouillon toe te voegen en bijna ‘droog’ te laten koken.
Neem ongeveer 100-125 gram rijst per persoon, een glas wijn en drie keer zoveel vocht als rijst. Het belangrijkste is dat je er wel bij blijft en regelmatig roert. Succes ermee.

 

Ook lekker is deze Spaanse risotto met kip en kikkererwten

Wortelrisotto met gerookte zalm. De mooie oranje kleur krijg je door de wortelsap, de fijn geraspte wortel en de saffraan.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Pasta's, Vis, Voorgerechten
Keuken Italiaans
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 3 grote winterpenen
  • 350 ml wortelsap
  • 1 ltr kippenbouillon
  • 3 el olijfolie
  • 2 el roomboter
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geraspt
  • 3 takjes tijm, blaadjes ervan
  • 450 gr risottorijst (Arborio)
  • 1 glas witte wijn
  • 10 draadjes saffraan
  • 1 sinaasappel, rasp en sap ervan
  • 250 gr gerookte zalmsnippers
  • 3 el roomboter
  • 40 gr Parmezaanse kaas, geraspt

Instructies
 

  • Schil de wortels en snijd uit 1 wortel mooie lange dunne linten. Rasp de andere twee wortels fijn. Verwarm de wortelsap samen met de bouillon in een pan.
  • Fruit in een grote pan in de olie en boter het sjalotje met de knoflook en tijm op heel laag vuur. De ui en knoflook mag niet verkleuren.
  • Voeg nu de risottorijst toe en bak dit even mee. Blus dan af met het glas wijn en laat dit verdampen. Voeg nu geraspte wortel toe en meng alles goed door elkaar.
  • Giet een paar soeplepels van de warme wortelsap/bouillon toe en roer dit door de rijst. Laat dit op middelhoog vuur zachtjes pruttelen tot de bouillon bijna verdampt is. Voeg nu weer warme bouillon toe.
  • Herhaal dit tot de risottorijst gaar is (na ongeveer 15-20) minuten en het vocht bijna verdampt is. Voeg nu de saffraan, sinaasappelsap en rasp erbij en meng dit door de rijst.
  • Meng als laatste de zalmsnippers, roomboter en Parmezaanse kaas erdoor. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout en zet het vuur af en laat nog even staan.
  • Blancheer ondertussen de wortelrepen in 1 minuutje en giet af.
  • Verdeel de risotto over diepe borden en drapeer de wortellinten erop. Serveer direct.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating