Ik ben gek op carpaccio, het liefst zelfgemaakte. (bief biet) En af en toe koop ik ook wel van die kant en klaar carpaccio uit de supermarkt. Deze keer dus ook, maar ik wilde er iets ‘anders’ mee doen. Nou ik heb er een heerlijke lunch van gemaakt. Een wrap met Aziatische carpaccio. Had nog wat lente-uien en koriander in de koelkast, een pot lekker pittige wasabi mayonaise en de Aziatische twist was gemaakt.

 

Carpaccio

 

Carpaccio komt oorspronkelijk uit Italië, het is een vleesgerecht bestaande uit superdun gesneden rauw rundvlees. Het is in 1950 in Venetië bedacht door Giuseppe Cipriani, de eigenaar van de bekende Harry’s Bar aldaar. Omdat hij aan bloedarmoede leed, had de dokter hem voorgeschreven dat hij veel rauw vlees moest eten. Zo is het gerecht ontstaan en werd een grote hit.

 

Wraps

 

Een wrap is een zachte gevulde en opgerolde tortilla. Wraps worden koud en uit het vuistje gegeten. Ideaal als lunch, avondmaal, picknickhapje of voor onderweg.
Opgerold plat brood wordt al eeuwenlang over de hele wereld gegeten. Zoals in Mexico, Turkije, Griekenland, Midden-Oosten met hun gevuld pita/platbrood en de Kati roll in India.
Je kunt de wraps met van alles vullen. Met sla, vlees, kip, vis, groenten zoals tomaten, uien, kaas en een saus.
Ik ben gek op het eten van wraps en daarom kan je heel veel wrap recepten vinden op de site. Hierbij een greep van verschillende soorten:

 

Wrap met Caesar kipsalade
Rode biet wraps met groene asperges en Prosciutto
Wraps met eisalade en avocado
Köfta’s met tomaat en komkommer in een wrap

Vegetarische wraps:
Gado gado wraps
Wraps met linzen en paddenstoelen
Geroosterde kikkererwten in een wrap
Wrap met pittige bloemkoolroosjes en blauwe kaascrème

 

Tip:

 

Als je geen wasabi mayonaise kunt vinden, kan je dit natuurlijk heel simpel zelf maken door mayonaise te mengen met wasabi. Maak het zo pittig als je zelf lekker vindt.

 

 

Recept Wrap met Aziatische carpaccio: