Een heerlijk vegetarisch gerecht met gebakken paddenstoelen, linzen en een zelfgemaakt bietenhummus. Zou je er ooit aan denken om van een mengsel van linzen, champignons en hummus in een wrap te doen? Deze heerlijke wraps met linzen en paddenstoelen en een zelfgemaakte rode bietenhummus is geschikt als snelle maaltijd voor elke avond van de week. Deze vegetarische wraps zijn ‘vlezig’, smaakvol en klaar in minder dan 15 minuten!

Wraps met linzen en paddenstoelen

 

Wraps

 

Ik hou van wraps. Het is zo eenvoudig en je kunt ze vullen met wat je maar lekker vindt.
Eén van mijn favorieten zijn deze wraps met linzen en paddenstoelen. Snel klaar en lekker vullend. Makkelijk te maken, hartig en smaakvol en het beste van alles is dat ze heerlijk en bevredigend zijn.

 

Ingrediënten

 

Linzen uit blik of pot zijn prima. Natuurlijk kan je ook gedroogde bruine of zwarte linzen gebruiken en deze zelf koken. Maar het is vooral gemakkelijk als je een snelle maaltijd wilt maken, om dan gekookte linzen te nemen. Linzen zitten boordevol eiwitten en zijn daarom een goede vleesvervanger.
Als je om de een of andere reden echt geen linzen wilt gebruiken, kan je deze vervangen door gekookte zwarte bonen.

Kastanjechampignons, neem niet de witte champignons die hebben niet zoveel smaak.
Verder kan je ook een paddenstoelenmix gebruiken, of alleen shiitake paddenstoelen. Bak de paddenstoelen aan met een teentje knoflook.

Rode bietenhummus, dit is niet alleen erg lekker maar ziet er ook nog eens prachtig uit. Maak het zelf!

Tortilla wraps, je kunt bloemtortilla’s gebruiken als je die lekkerder vindt. Ik zou niet al te grote nemen. Tegenwoordig heb je ook gekleurde wraps gemaakt van bieten, tomaat, wortel of paprika.

Rode ui, als je de rode uienringen in een beetje granaatappelmelasse doet, worden ze prachtig rood en heerlijk van smaak.

Sla en verse kruiden. Gebruik veldsla of rucola en verse koriander om de wraps te garneren.

 

Tips:

 

Het recept voor de zelfgemaakte rode bietenhummus* vind je hier.

Houd je niet van koriander, vervang dit dan door peterselie of lente-uien.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Wraps met linzen en paddenstoelen: