Ik heb een heerlijk vegetarisch recept voor jullie van de Engelse Mary Berry. Je kunt deze Wraps met pompoen en bonenmix zowel warm als koud serveren. Makkelijk en snel te maken en ze doen het ook goed als vegetarische lunch op je werk.

 

Vegetarische gerechten

 

Wij zijn gek op vlees, maar eten het steeds minder. We zijn dus de zogenaamde flexitariërs, die meerdere dagen per week het vlees laten staan. Nu ben ik niet zo gek op die zogenaamde vleesvervangers, maak liever een gerecht met veel groenten waar ook eiwitten in zitten zoals de peulvruchten.
En als we dan vlees of vis eten, moet het verantwoord vlees of vis zijn. Melkproducten en vooral kaas, daar kan ik niet zonder, dus geen vegan dieet voor mij.
Maar minder vlees is toch wel beter voor het milieu, al zou iedereen maar een of twee dagen per week geen vlees eten, dat zou al heel veel schelen.

 

Omdat na mijn gastric sleeve operatie eiwitten belangrijk zijn voor mij, is het de kunst om toch eiwitten uit andere producten naar binnen te krijgen. In mijn blog: Vegetarische eiwitbronnen, kan je lezen in welk niet dierlijk voedsel de meeste eiwitten zitten.
En op de site kan je heel veel lekkere vegetarische gerechten vinden. Zoek ze maar eens op onder Categorie Vegetarisch.

 

Pompoen

 

Ik groot liefhebber van pompoen en daarvan vind je ook heel veel recepten op de site. Zodra pompoenen in het seizoen zijn, koop ik ze en ga ermee aan de slag. Je kunt ze tegenwoordig voorgesneden in blokjes kopen in de supermarkt, maar een hele pompoen is veel voordeliger. Als je problemen hebt met het schillen en snijden van een pompoen, lees dan mijn blog: Hoe snijd je een pompoen in stukken of blokjes.
Als de pompoenen niet in het seizoen zijn, kan je deze vervangen door een andere groente zoals bijvoorbeeld zoete aardappel. Lijkt me ook erg lekker.

 

Tip*:

 

Ik heb een blik zwarte bonen, kikkererwten en linzen gebruikt.

 

 

Recept Wraps met pompoen en bonenmix: