Deze Yoghurt after eight ijsjes zijn heerlijke ijsjes voor een zomerse dag, met een frisse muntsmaak door de after eight en de muntsiroop.
Of liever een Aardbei yoghurt ijsje?
Deze Yoghurt after eight ijsjes zijn heerlijke ijsjes voor een zomerse dag, met een frisse muntsmaak door de after eight en de muntsiroop.
Of liever een Aardbei yoghurt ijsje?
Maak vooraf een suikersiroop, deze moet namelijk afkoelen voor gebruik in de yoghurt: Breng in een pan met dikke bodem de suiker en water langzaam aan de kook en roer voorzichtig om de suiker op te lossen. Breng de stroop aan de kook en laat hem 5 minuten zachtjes bubbelen. Zet het vuur af en doe de muntblaadjes erbij. Laat hem daarna helemaal afkoelen met de muntblaadjes erin, zeef dan en doe hem over in een gesloten pot en bewaar die in de koelkast of gebruik hem direct.
Als de siroop koud is, meng dit dan met de yoghurt.
Hak de chocolaatje fijn en roer dit door het mengsel.
Lepel de yoghurt in de ijsvormpjes, sluit ze af met de deksels en de stokjes. Tik altijd even met de ijsvormpjes op het werkblad zodat luchtbellen kunnen ontsnappen. Zet de vormpjes in de vriezer, de vriestijd is 3-4 uur.
Voor het serveren haal je de ijsjes ongeveer 5 minuten uit de diepvries staan of dompel de onderkant van de vormpjes kort in heet water. Trek ze altijd voorzichtig aan het stokje uit de vormpjes.