Je zult het misschien niet verwachten maar je kunt een hele lekkere cake maken met yoghurt. Maak deze Yoghurt kersen cake in de kersentijd.
Gek op kersen, dan is Kersen semifreddo vast ook iets voor jou.
Je zult het misschien niet verwachten maar je kunt een hele lekkere cake maken met yoghurt. Maak deze Yoghurt kersen cake in de kersentijd.
Gek op kersen, dan is Kersen semifreddo vast ook iets voor jou.
Verwarm de oven op 180°C.
Bekleed een vierkante cakevorm (23 cm) met bakpapier.
Klop in een grote kom de eieren met de suiker schuimig.
Mix hierdoor de olie, citroenrasp en -sap en yoghurt.
Zeef de bloem hierboven en meng dit tot een glad beslag.
Giet het beslag in een cakevorm en verdeel de kersen erop, bak de cake 45-55 minuten (check met een satéprikker of de cake gaar is).
Haal de cake uit de oven en serveer warm. Lekker met een bol vanilleijs of een dot slagroom.
José Poelen
juni 13, 2017 @ 1:40 pm
Ga ik morgen maken. YUM
grtjs José
Pd: welke maat eieren gebruik jij?
Hanneke de Jonge
juni 14, 2017 @ 6:41 am
Hoi Jose, wat leuk. Ben benieuwd hoe hij smaakt. Ik gebruik maat M eieren. Succes ermee