Gebakken appeltjes zijn altijd lekker, vooral in de winter. Deze keer heb ik Yoghurt met karamel appelblokjes gemaakt. Heerlijk als ontbijt, maar ook lekker als nagerecht.
De appelblokjes laat je karamelliseren in hete agavesiroop, zo lekker.

 

Ik had nog twee appels liggen in de fruitschaal die nodig opgegeten moesten worden. Soms heb je dat hè, dat er wat fruit blijft liggen. Nou dan maar iets lekkers ervan maken, dan komen ze wel op. Zo ben ik op dit gerechtje gekomen. Al doende ontstaat zoiets. De appeltjes dus gekaramelliseerd in agavesiroop, daarbij kaneelpoeder gedaan en wat rozijnen. Had nog walnoten van mijn zusje liggen, ook lekker knapperig erbij.

 

Het was iets te weinig om zo te eten, maar natuurlijk wel super leuk om er een ontbijtje van te maken. Griekse yoghurt heb ik altijd in de koelkast staan, dus de keuze was snel gemaakt.
Nu weet ik dat donkerbruine suiker op yoghurt gaat karamelliseren en dit wordt dan echt super lekker. Dus als extra verwennerij de donkerbruine suiker erop gedaan en afgedekt in de koelkast gezet. Zo stond de volgende ochtend een heerlijk ontbijtje op ons te wachten.

 

Achteraf vond ik het jammer dat ik niet meer appeltjes had, want dit was toch wel een super lekker ontbijtje. Had het graag de volgende morgen nog een keertje willen eten. Maar dat weet ik nu voor de volgende keer, dan ga ik gewoon meer maken.

 

Ontbijt jij wel?

 

In mijn blog Ontbijt jij wel, kan je lezen hoe belangrijk ontbijten is. Vaak wordt dit overgeslagen omdat men geen tijd of zin heeft om iets klaar te maken. Het resultaat is dat je dan (lekkere) trek krijgt in de loop van de ochtend en je gaat snaaien.
Ik maak meestal het ontbijt de avond ervoor al klaar, zodat ik daar ’s morgens niet over hoef na te denken en er iets lekkers voor ons klaar staat.

 

Tips:

 

In plaats van agavesiroop kan je ook honing gebruiken.
Van yoghurt kan je ook dit heerlijke Ontbijttaartje met yoghurt, kokos en amandelen of deze Key Lime Pie smoothie maken voor ontbijt.

 

 

Recept Yoghurt met karamel appelblokjes: