Deze Siciliaanse amandelkoekjes heb ik gemaakt volgens een recept van Pasqualino en Pauline van danoi.be. Op hun website kan jij je laten inspireren door hun (h)eerlijke Italiaanse recepten. Met een Italiaanse man in huis en de geheimen uit de keuken van nonna, ben je hier op het juiste adres voor echt en lekker Italiaanse gerechten. Laat je stimuleren om Italiaans te gaan koken. Hier vind je trouwens hun recept voor deze zachte amaretti koekjes.
Zachte Amaretti koekjes
Ik heb het recept voor deze Siciliaanse delicatesse iets aangepast. Dacht dat ik nog een citroen in huis had, maar helaas. Wel had ik nog een mandarijn liggen en deze geraspt door het beslagje. Het is een heel simpel recept voor een zalig koekjes. En veel goedkoper dan dat je deze amaretti in een Italiaanse delicatessenzaak koopt. Heb jij die koekjes wel eens daar gekocht? Ja, dan weet je dus hoe duur ze zijn. Daarom snel aan de slag zou ik zeggen en geniet van deze zachte amaretti koekjes bij een kopje koffie na het eten.
Italiaans nagerecht
Zin in nog een heerlijke en makkelijk Italiaans toetje? Maak dan deze Affogato.
Tips:
- Wij zijn gek op de Italiaanse keuken en daarom zal je ook diverse Italiaanse recepten op de site. Zoek ze maar eens op.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Zachte Amaretti Koekjes:
Ingrediënten
- 150 gr amandelmeel
- 75 gr fijne kristalsuiker
- 1 eiwit (M)
- paar druppels amandelessence
- 1 mandarijn, rasp ervan
- 2 el poedersuiker
Instructies
- Verwarm de over voor op 170˚C.
- Leg een vel bakpapier op de bakplaat van de oven.
- Meng amandelmeel, suiker, eiwit, amandelessence en mandarijnrasp met elkaar tot een stevig deegje.
- Lepel de poedersuiker op een bord. Vorm ongeveer 16 kleine balletjes van het amandelmengsel en rol ze door de poedersuiker.
- Leg de balletjes op het bakpapier op de bakplaat in druk ze met een vinger iets in.
- Zet de bakplaat in de oven en bak de koekjes in 12-13 minuten (niet bruin laten worden!).
- Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. De koekjes worden dan een beetje krokant aan de buitenkant maar zijn lekker zacht van binnen.