Mijn schoonzusje kwam eten en wilde graag vis eten. De asperges liggen al bij de groenteboer die heb ik dus gekocht. Ze krijgt vanavond lekkere zalm met groene asperges en krieltjes uit de oven. Het is een makkelijke maaltijd, je kookt vooraf even de asperges en krieltjes en schuift alles ’s avond in de oven. De peterseliepesto heb ik van te voren zelf gemaakt. Ook maken, dan vind je het recept bij de aardpeersoep.
Wat eten we vooraf?
Vooraf deze heerlijke Aardpeersoep met aardpeerchips en peterseliepesto en we hebben weer een complete maaltijd.
Zalm met groene asperges en krieltjes uit de oven. Een makkelijke en lekkere maaltijd is deze zalm met groene asperges en krieltjes uit de oven.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 40 minuten min
Totale tijd 50 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Vis
Keuken Italiaans
Porties 2 personen
Ingrediënten
- 300 gr groene asperges
- 300 gr krieltjes
- 2 zalmfilets van ongeveer 125 gram elk
- zout en peper
- olijfolie
- 2 el peterseliepesto
Instructies
- Schil de asperges en breek de harde onderkanten eraf. Kook de asperges ongeveer 3-5 minuten met beetje zout in een pan met water. Kook de krieltjes gaar (15-20) minuten.
- Zet de grill aan van de oven.
- Bekleed een ovenplaat met aluminiumfolie en leg hierop de krieltjes. Plet de krieltjes met een vork. Leg de asperges ernaast en giet er wat olijfolie over. Strooi er peper en zout over en schuif de ovenplaat net onder de grill.
- Grill de aardappel en groenten ongeveer 10 minuten. Haal de plaat dan uit de oven en leg de zalmfilets erop, bestrooi met een beetje peper en zout en grill alles nog ongeveer 10 minuten tot de zalm net gaar is.
- Serveer dit gerecht met zelfgemaakte peterseliepesto.